Marieke Lowiessen

Wie is Marieke?

“Ik geloof dat iedereen talent heeft, die wil ik graag helpen ontdekken.”

Ik ben Marieke Lowiessen en ik geloof in jouw kracht! Als fanatiek sporter en voetbaltrainer heb ik ondervonden hoe belangrijk beweging is in de ontwikkeling van elk persoon. Het leven is erg dynamisch, met steeds weer nieuwe situaties. Alleen door mee te bewegen en vanuit onze eigen kracht te handelen versterken we ons fundament. Een fundament dat we nodig hebben om ons potentieel waar te maken.

Sport, onderwijs en leefstijl

Opgeleid als pedagoog en gespecialiseerd in ‘Lichaam en Geest in Beweging’ heb ik ervaring opgedaan in zowel Nederland als Curaçao. Mijn werkwijze is gebaseerd op mijn eigen onderzoek: Voetbal als pedagogisch middel, waarin passie de basis vormt om onszelf sociaal te ontwikkelen.

Sport, onderwijs en leefstijl met elkaar verbinden laat zien dat ons sociale en geestelijke karakter naar de oppervlakte komt wanneer we fysiek getest worden. En dat wij door een combinatie van sport en therapie onze zelfredzaamheid kunnen vergroten. Door een talent of passie toe te voegen in je leven, creëer je een flexibelere band met jezelf. Hierdoor functioneer je beter in sociale groepen, ofwel systemen.

Werken met elkaar

“It is not what you do for people, but what you have taught them to do for themselves that will make them successful human beings.”

Als pedagogisch bewegingscoach voor therapie, coaching en beweging ken ik het effect van een goede begeleiding en de juiste training. Zo geef ik persoonlijke begeleiding gedurende het gehele traject. Door naast de cliënt te staan zijn zowel de kinderen als volwassenen die ik ondersteun een inspiratie om ook mijzelf steeds te blijven ontwikkelen.

Waarom schakel je Marieke in?

Onderscheidingen Marieke :

  • HBO Pedagogiek
  • Minor Lichaam en Geest in Beweging
  • Ambassadrice Stichting Fundashon Bicentini (Curaçao)
  • EHBO Kinderen
  • Ambulant Hulpverlener
  • 12 jaar ervaring als (jeugd)voetbaltrainer

“Je hebt niet altijd controle over je omgeving, maar wel over jezelf.”
Omdat jij uniek bent, bestaat er niet zoiets als ‘de perfecte manier’ om dingen aan te pakken. Wij gaan op zoek naar de manier voor jou en stellen een adaptief plan samen. De behandelingen helpen je bij het omgaan met pijnlijke emoties en het veranderen van je gedrag en gedachten. Zo leer jij op een nieuwe manier om te gaan met belangrijke situaties voor jezelf en je naasten. Door de methodische begeleiding krijg jij handvatten aangeraakt, om zelf op voort te bouwen. We creëren een lange termijneffect en jij neemt de regie in eigen hand. Hierdoor is een langdurige, continue behandeling niet nodig.

Volwassenen

Vroeger dacht je vaak: als je later groot bent, dan heb je alles op een rijtje. Was het maar zo makkelijk! Een nieuwe werk- of woonomgeving, een gezinsuitbreiding, of juist het verlies van een dierbare. Wanneer jij je eigen talent en kracht herkent en ontwikkelt, krijg je meer controle over je leven. Je accepteert dat er zaken zijn die het soms moeilijk maken, maar jij bezit de kracht om op je eigen manier jouw leven te beïnvloeden. Zo groei jij naar de persoon die jij wil zijn.

Jeugd

Eén op de tien (!) kinderen staat geregistreerd bij jeugdzorg. Vaak met de veronderstelling dat er iets mis is met het kind zelf. Deze kinderen zijn vaak slachtoffer van het systeem waar zij in leven. Of dit nu hun schoolomgeving, thuissituatie of persoonlijke twijfels zijn. Wanneer je als kind je eigen talenten ontdekt en ontwikkelt, genereer je voor elke situatie meer zelfvertrouwen. Wanneer je leert omgaan met jezelf, spring je ook beter om met je omgeving.

Ik wil een gratis kennismakingsgesprek